Kimchi 0,5kg

 
 
  • 1 z 5

FERMENTOVANÁ ZELENINA

(přepravními službami

jen v období listopad až březen)

Kimchi

Pickles

Kyselé zelí - řepa, jablko

Kyselé zelí - černá ředkev, tuřín

Kyselé zelí - kurkuma, zázvor

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Není skladem Není skladem Skladem
Varianta
145 Kč 105 Kč 125 Kč 125 Kč 125 Kč od 105 Kč    
Kategorie Vychytávky
 

Kimchi - je jedna z pěti nejzdravějších potravin na světě. Je nízkokalorické, s vysokým obsahem vlákniny a živin. Obsahuje velké množství vitaminů, jako je vitamin A, vitamin B1, vitamin B2 a vitamin C. Kimchi je také bohaté na esenciální aminokyseliny a minerální látky, jako je železo, vápník, selen. Kimchi má v sobě impozantní množství silných antioxidantů. Mezi největší výhody patří vysoké množství probiotik ve formě Lactobacillus bakterií. Obsahuje řadu zdravých látek včetně kapsaicinu, allicinu, chlorofylu, karotenoidů , flavonovoidů a isothiokyanáty s nízkým obsahem tuku a cukru.
Složení: http://www.czech-kimchi.cz/Slozeni-Czech-kimchi

Pickles - prastarý způsob uchovávání zeleniny se spoustou zdravotních přínosů. Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení (fermentace), které při pravidelném konzumování potravin obsahující tyto bakterie udržují zdravou střevní mikroflóru. Produkt je vyráběn ručně a neobsahuje žádné konzervanty či stabilizátory.
Složení: bílé hlávkové zelí, červená řepa, bílá ředkev Daikon, mrkev, cibule, celer, špetka čerstvého křenu a sůl.

Kyselé zelí - Řepa, křen, jablko
Prospěšnost pro trávící systém díky vysokému obsahu probiotik. Řepa podporuje činnost jater, barvivo červené řepy, betanin, rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěnu vlásečnic. K přímo léčivým účinkům lze zařadit například účinky močopudné, vylučuje sůl z těla, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči. Podporuje růst buněk a opravuje jejich jádra. Aktivuje tvorbu červených krvinek, a tím zásobování buněk kyslíkem. Podporuje činnost střev a zbavuje je jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Podporuje nervovou činnost a posiluje imunitu, potlačuje záněty a alergie. Obsahuje: kyselina mléčná, vitamíny skupiny B, vitamíny C, D, E, B12 a K, dále obsahuje, karoten, thiamin, riboflavin, niacin. Minerály jako draslík, hořčík, fluor a enzymy, a z mikro prvků rubidium a cesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, betaninu.
Složení: české hlávkové zelí, jablko, červená řepa, himalájská sůl, čerstvý křen.

Kyselé zelí - Kurkuma, zázvor
Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Kurkuma, Kurkumin má vynikající protizánětlivé účinky a je silným antioxidantem. Proto je považován za silné přírodní antibiotikum. pomáhá detoxikovat potravu, zabíjí bakterie a dokonce i parazity, pokud jsou v ní obsaženy, stimuluje zažívání, napomáhá regeneraci jaterní tkáně. Pomáhá také snižovat vzniku kardiovaskulárních chorob. Čistí krev, posiluje srdce a významně také podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí. Antioxidanty obsažené v kurkumě navíc prokazatelně napadají karcinogeny. Dokáží potlačit časný vývoj rakovinotvorných buněk, zastavit rozšiřování onemocnění a podpořit vlastní obranný systém organismu. Kurkuma se doporučuje požívat při artritidě a problémech s klouby. Zmírňuje ztuhlosti, otoky kloubů a slouží ke zlepšení jejich pohyblivosti. Obsahuje: kyselina mléčná, vitamíny skupiny B1, B2, A, vitamíny C a K, minerály jako draslík, hořčík, fluor a enzymy, je bohaté na aminokyseliny, velké množství silných antioxidantů. Dále obsahuje kurkumin, sabinen, felandren, gingerol.
Složení: české hlávkové zelí, kurkuma, zázvor, hořčičné semínko himalájská sůl.

Kyselé zelí - Černá ředkev s tuřínem
Komplex sloučenin má výrazné antibakteriální, protiplísňové a antivirotické účinky.  Syrová černá ředkev či šťáva z ní hubí viry, plísně a nežádoucí bakterie. Léčí záněty ledvin, močového měchýře a močových cest, pomáhá při obtížích s močením a některé prameny uvádějí i prevenci před počínající močovou inkontinencí. Ředkev podporuje trávení a látkovou výměnu, přispívá k rozpouštění drobných žlučových kaménků. Urychluje průchod potravy střevy a odstraňuje zácpu. Černá ředkev se osvědčila i při chorobách dýchací soustavy. 
Tuřín čistí krev od kyseliny močové a proto je zdravý pro lidi trpící dnou nebo revma. Obsahuje: kyselina mléčná, vitamíny skupiny B1, B2, A, vitamíny C a K, minerály jako draslík, hořčík, fluor a enzymy, je bohaté na aminokyseliny, velké množství silných antioxidantů. Černá ředkev obsahuje silice a éterické oleje, nejvíce je prozkoumaný sirný glykosid raphanol. Tuřín zase obsahuje vlákninu, bílkoviny, tuky, vitamín C, karoten a vápník.
Složení: české hlávkové zelí, černá ředkev, tuřín, mořská sůl, hořčičné semínko