Bio slunečnicový olej na smažení 1L

 
 
  • 1 z 14

Bio slunečnicový olej 1L

Bio slunečnicový olej BEZ vůně 1L

Bio kokosový olej 450ml Extra

Bio kokosový olej 300g

Olej kokosový bez vůně 1kg

Olej z ostropestřce 250ml

Olej lněný 250ml

Olej konopný 250ml

Olej dýňový 250ml

Olej z vlašských ořechů 250ml

Olej sezamový 500ml

Olej rýžový Suriny 700ml

Olej olivový panenský - nefiltrovaný 0,5l

Olej olivový farmářský 250ml

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem Není skladem Skladem
Varianta
112 Kč 122 Kč 175 Kč 122 Kč 103 Kč 160 Kč 226 Kč 193 Kč 142 Kč 186 Kč 135 Kč 78 Kč 129 Kč 141 Kč od 78 Kč    
Kategorie Olej
 

Bio slunečnicový olej - zcela exkluzivní olej ze Slovenké republiky, vyráběný ze semínek vlastních slunečnic, pěstovaných v bio kvalitě Je vhodný nejen do studené kuchyně, ale tento je uzpůsobený tak, že je vhodný i na kuchyni teplou a to do 200ºC. Slunečnicový olej obsahuje celou skupinu důležitých vitamínů (například A, B, E), hořčík, selen, mangan, měď, kyselinu listovou, vlákninu, antioxidanty, nenasycené mastné kyseliny (stearovou, palmitovou, olejovou, linolovou) a přírodní aromatické látky. Pravidelná konzumace pomoci při zvýšené hladině cholesterolu v krvi a problémech s kůží i sliznicemi. Slunečnicový olej také příznivě působí na náš nervový systém a chrání nás před srdečně-cévními onemocněními. Konzumaci tohoto druhu oleje můžeme doporučit také lidem trpícím aterosklerózou. Složení: 100% slunečnicový olej bio

Bio slunečnicový olej BEZ vůně 1L - tentýž Bio olej, jen zpracován tak, že je zbaven chuti slunečnic, což některým labužníkům může být na obtíž.

Bio kokosový olej - Vhodný na vaření, pečení, smažení při vysoké teplotě. Lze použít i pro podporu péče o tělo jako péče o pokožku, redukce tvorby vrásek, hydratace pokožky po sprchování, léčebná koupel se solí, domácí zubní pasta, balzám na rty a podobně. Neméně vhodný je kokosový olej vhodný i pro své léčebné účinky - vhodný proti zánětům, na posílení imunitního systému, jako prevence ztráty kostní hmoty a vzniku osteoporózy, léčba Alzheimerovy choroby, podpora správné činnosti mozku, zdravého a kvalitního spánku. Účinný je i proti akné nebo jako prevence vzniku nádorového onemocnění. Složení: 100% kokosový olej bio

Olej kokosový BEZ vůně - jednodruhový rostlinný 100% kokosový olej na smažení, pečení, vaření, do pomazánek, dezertů,

Olej z ostropestřce - za studena lisovaný Olej ze semen Ostropestřce mariánského a je vhodný k použití ve studené kuchyni. Olej z ostropestřce mariánského je doplněk stravy, posilující a čistítí játra. Dále se ostropestřec olej užívá při potížích se žlučníkem a při celkové detoxikaci organismu. Samotný olej může také působit na akné, lupénku nebo na popáleniny. olej se užívá v čtrnácti až dvacetidenní kúře, během které je ideální dávkovat jednu až dvě lžičky oleje denně, a to ráno nalačno nebo večer před spaním. Ostropestřec mariánský olej je vhodný pro vnitřní i vnější použití.

Olej lněný - Lněný - získávaný ze sušených zralých semen lnu setého. Olej se získává lisováním za studena a za studena by se měl také užívat. Často se lněný olej uvádí jako jedinečný zdroj omega-3 mastných kyselin, ale neplatí to vždy. Záleží totiž na odrůdě, kdy u některých je podíl omega-6 vyšší, než omega-3. Tento doplněk stravy dokáže snížit hladinu cholesterolu, zlepšit průběh zánětlivých procesů v oblasti srdce a cév a snížit zvýšený krevní tlak. Snižuje také riziko vzniku infarktu myokardu či jeho opakování. Vhodný je také na lupenku, ekzémy, akné, popáleniny. Působí hojivě, protizánětlivě, ztišuje bolest, změkčuje pokožku.

Olej konopný - za studena lisovaný je tmavě až světle zelený. Vyniká příjemnou oříškovou chutí a vůní, ale jak to u olejů bývá dá se jíst i mazat na kůži. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega-3 a omega-6 patří mezi nejcennější rostlinné oleje. Obsažené mastné kyseliny se řadí do skupiny esenciálních mastných kyselin, které si lidský oragnismus neumí vytvořit sám a lze je tedy získávat pouze z potravy. Obsahuje také vysoký podíl vitamínu E, který je důležitým antioxidantem. Vnitřně užívaný doplněk stravy je vhodný na podporu normální funkce imunitního systému. Působí protizánětlivě, podporuje zdraví našich kloubů a svalů, působí na normální hladinu krevního cukru a cholesterolu, působí na podporu naší obranyschopnosti a odolnosti. Při vnějšímpoužití harmonizuje stav kožních buněk, vyrovnává pH pokožky, pomáhá obnovovat přirozený ochranný mikrofilm a tím zvyšuje odolnost pokožky hlavně vůči negativnímu působení okolního prostředí. Je hypoalergenní, takže je vhodný i pro citlivou a ekzematickou pokožku nebo jemnou pokožku dětí. V kosmetických přípravcích pomáhá zpomalovat procesy stárnutí kůže, hydratuje pleť, zvláčňuje a redukuje tvorbu vrásek. Také dodává lesk vlasům a nehtům zase tvrdost. Velmi dobře vstřebává, pokožka po jeho aplikaci není mastná.

Olej dýňový  - získává se obvykle z tykve obecné (tedy z dýně) a za studena lisovaný je tmavě zelený. Má lahodnou chuť, takže lze jak pochoutku samostatně na lžičku i dochutit zeleninový salát, zálivku nebo omáčku. Ohříváním ztrácí své účinky. Je plný antioxidantů, podporuje trávení a snižuje cholesterol. Dýňový olej kromě jiného obsahuje železo, kyselinu listovou a pantothenovou, vápník, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny A, B, C. Doporučuje se také mužům, kteří trpí problémy s prostatou. Pozitivně totiž působí na žlázy a slouží jako prevence rakoviny prostaty. Využití však nalezne i u těch, kteří bojují s depresemi či úzkostmi. Hořčík, který je v oleji obsažen, snižuje stres a zlepšuje náladu. Vitamin E zase chrání cévy. Pravidelné užívání dýňového oleje navíc napomáhá zmizení stařeckých skvrn.

Olej z vlašských ořechů - díky obsahu zdravých tuků podporuje cévní systém i celý krevní oběh, snižuje riziko mozkové mrtvice, infarktu, zlepšuje průtok krve a zabraňuje riziku tvorby krevních sraženin a trombózy. Blahodárně působí na nervový systém a posiluje mozek, zlepšuje paměť. Pomáhá také při chudokrevnosti a příznivě působí proti vzniku aterosklerózy. Olej z vlašských ořechů je též znám jako velmi účinný antioxidant s detoxikačními a omlazujícími účinky. Dokáže udržovat zdravou střevní mikroflóru a příznivě ovlivňuje činnost jater a žlučníku. Celkově pomáhá zlepšit imunitu a normalizuje činnost štítné žlázy. Upravuje hladinu cukru v krvi, a proto by se měl objevovat v pravidelném jídelníčku u diabetiků. Ořechový olej je také dobré zařadit do stravy při pooperační dietě. Ale lze jej aplikovat i zevně - napomáhá hojení ran, trhlinek a špatně se hojících vředů. Jeho protizánětlivé účinky lze s úspěchem využít při zánětech kůže a sliznic. Vnější použití oleje pomáhá lidem, kteří trpí lupénkou, ekzémy, suchou kůží nebo křečovými žilami. Vtírání oleje do kloubů před spaním přispívá ke snížení bolesti ve svalech a kloubech. Má regenerační a tonizující účinky na pleť, rychle se vstřebává, takže pleť zůstává hedvábně jemná a vláčná.

Olej z vlašských ořechů je kvůli svým jedinečným vlastnostem používán v různých kosmetických přípravcích. Najdete ho třeba jako součást opalovacího krému. Má regenerační a tonizující účinky na pleť, a proto se používá jako přísada do kosmetických krémů nejenom na suchou pleť, ale i na akné. Rychle se vstřebává, takže pleť zůstává hedvábně jemná a vláčná.

Olej sezamový - V mytologii jsou sezamová semínka symbolem nesmrtelnosti. Tato symbolika je způsobena zřejmě širokým schopnostmi sezamu, kdy za studena lisovaný sezamový olej obsahuje jedinečné antioxidanty a sezamin a sezamolin, které nenajdete v ostatních olejích. Sezamin a sezamolin přispívá k snižováním počtu volných radikálů v těle a jejich škodlivých účinků. Mimo to působí jako regenerační prostředek pro prevenci osteoporózy, ale upravuje i krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu. Za studena lisovaný sezamový olej je bohatým zdrojem vitaminu E, hořčíku, vápníku, zinku, vitamínu B6, a obsahuje vitamin K a lecitin. Esenciální mastné kyseliny a lecitin z studena lisovaného sezamového oleje hrají významnou roli v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, snižuje hladinu cholesterolu a vysoký krevní tlak, stejně jako posílení imunitního systému. Za studena lisovaný sezamový olej je vynikající. Doplněk stravy.

Olej rýžový - olej z rýžových otrub/klíčků. Lze ho používat až do 255°C (záleží na druhu) a je velmi populární v Číně, Indii a Japonsku, kde se hojně využívá při smažení a fritování. Rýžový olej obsahuje vitamíny A, B či E, některé minerály, řadu mastných kyselin, účinný antioxidant gamma-oryzanol, skvalan a další účinné látky. Dobrou vlastností je snižování „zlého“ LDL cholesterolu a celkové působení proti stárnutí organismu. O rýžovém oleji je ovšem třeba vědět, že obsahuje velké množství Omega-6, ale naopak velmi málo Omega-3 mastné kyseliny a s tím to nepoměrem je potřebné počítat. Rýžový olej je ovšem perfektní díky svému kosmetickému využití. Například příznivě ovlivňuje růst vlasů a dokáže pomoci i s jejich poškozením. Dále jej lze využít při péči o řasy a obočí a pozitivně působí na zdraví všech typů pokožky. Dokonce bývá doporučován i pro pokožku menších dětí. Někdy je přidáván také do přípravků na opalování, neboť umí zachytit ultrafialové záření. S jeho pomocí lze zároveň zamezit tvorbě vrásek, stejně jako stařeckých skvrn.

Olej olivový - Olej olivový - rostlinný olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním. Je bohatým zdrojem živin. Kromě zdraví prospěšných mastných kyselin, obsahuje také větší množství vitamínů A, D, E, K. Také obsahuje látky které pomáhají v boji proti zánětu jako kyselina olejová a antioxidant oleokantal. Kvalitní olivový olej brání oxidaci LDL cholesterolu, zlepšuje funkci endotelu (vnitřní stěna cév) a může také bránit nežádoucí tvorbě krevních sraženin, tedy kardiovaskulárním potížím i mozkové mrtvici. Pomáhá absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Nevzniká po něm obezita a má dobrý vliv na mozkové funkce. S olivovém oleji lze vařit, ale teplo olivovému oleji neprospívá a proto je užíván hlavně ve studené kuchyni.