Kurkuma mletá 50g KOŘ

 
 
  • 1 z 34

JEDNODRUHOVÉ KOŘENÍ

Bazalka 20g   Bobkový list celý 10g

Citrónová kůra 30g   Česnek granulovaný 30g

Estragon 15g   Hřebíček celý 20g

Chilli drcené bez jader 20g   Koriandr celý 30g

Koriandr plod mletý 40g   Kurkuma mletá 50g

Libeček list 20g   Majoránka 15g

Muškátový ořech celý 2ks   Oregáno 20g

Paprika lahůd. maďarská mletá 100g

Pepř cayennský mletý 40g   Rozmarýn 20g

Římský kmín 20g   Saturejka 30g

Skořice cey. celá 15g   Skořice cey. mletá 50g

Skořice cey. mletá 350g   Skořice mletá 30g

Tymián 30g   Kmín celý 100g

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Není skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem Skladem Skladem
Varianta
33 Kč 27 Kč 27 Kč 41 Kč 46 Kč 50 Kč 29 Kč 25 Kč 25 Kč 32 Kč 29 Kč 25 Kč 32 Kč 37 Kč 32 Kč 33 Kč 33 Kč 44 Kč 36 Kč 24 Kč 257 Kč 47 Kč 19 Kč od 19 Kč    
Kategorie Koření
 

_KOŘENÍ_

Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.

 

Anýz plod celý - při pečení sušenek, chleba i jiného pečiva. Také do indických polévek a dušených pokrmů. Složení: plod anýzu vonného. Balení: 30g

Badyán celý - do čínské kuchyně, pokrmů z hovězího masa, na dušené ryby. Také do perníků a likérů. Složení: souplodí badyáníku. Balení: 10g

Bazalka - do italské kuchyně, na pizzu, špagety, saláty. Vhodná do fazolí a omáček. Složení: bazalka nať drhnutá. Extra kvalita, zahradní pěstování!

Bobkový list celý - do polévek a omáček, zejména smetanových a rajské, též k nakládání hub a zeleniny. Složení: list vavřínu

Česnek granulovaný - pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Složení: cibule česneku kuchyňského

Česnekové plátky - pro všestranné použití v kuchyni. Je jemnější než čerstvý česnek. Složení: cibule česneku kuchyňského

Chilli drcené bez jader - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies drcené - středně pálivé

Chilli kroužky - do asijských jídel, k ochucení rýže, omáček, možno je naložit do oleje, který získá pikantní chuť. Složení: chilli papričky - kroužky

Chipotle uzené mleté - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies mleté - středně pálivé

Citrónová kůra mletá - do sladkých pokrmů, na přípravu ryb a pomazánek. Složení: chemicky neošetřená kůra citróníku

Estragon - do salátů, majonéz, marinád, nádivek do drůbeže, omelet, též k nakládání zeleniny. Složení: estragon list

Hořčice semeno - pro výrobu domácí hořčice a nakládání zeleniny a hub. Složení: hořčice bílá

Hřebíček celý - do kompotů, kečupů a nakládané zeleniny, pár kousků též do vařené rýže. Složení: hřebíček (poupata hřebíčkovce vonného)

Jalapeno červené drcené - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies drcené - mírně pálivé

Jalapeno zelené drcené - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies drcené - mírně pálivé

Jalovec celý - na kořenění zvěřiny, kuřete na divoko, do marinád na ryby. Složení: jalovec plod

Kardamom celý - zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Do pečiva, asijské kuchyně. Výborný do kávy. Používají se pouze semena z rozloupnuté tobolky – celá i podrcená, ta mají výraznější chuť. Do kávy se dává špetka rozdrcených semen. Složení: celé plody pravého kardamomu

Kardamom mletý - zvýrazňuje chuť jak sladkého, tak slaného jídla. Nepostradatelný v indické kuchyni. Špetka kardamomu výrazně ovoní kávu. Složení: mleté plody pravého kardamomu

Kerblík - do polévek, zeleninových a bramborových jídel, bešamelových omáček a bylinkového másla. Složení: kerblík třebule

Kmín celý - vhodný na pečená a dušená masa, zeleninu a polévky, slané pečivo. Složení: kmín plod

Kmín drcený - na pečená a grilovaná masa, ryby a k pečení chleba. Složení: plod kmínu

Kopr list - na přípravu koprové omáčky, kulajdy a zelných salátů, též na zavařování. Složení: kopr vonný

Koriandr celý - do indické a čínské kuchyně, ideální na ryby, nakládanou zeleninu a houby. Složení: koriandr plod celý

Koriandr list - nepostradatelný v jihoamerické a thajské kuchyni jako součást pikantních omáček, též do mletého masa. Složení: koriandr setý

Koriandr mletý - k přípravě dušených mas a zeleniny zejména v indické a arabské kuchyni. Složení: koriandr plod mletý

Kurkuma mletá - má jemnou, kořenitou chuť a vůni. Užívá se v asijských kuchyních do omáček a vařené rýže, kterou zbarví krásně do žluta. Složení: kurkuma kořen mletý

Libeček list - ochutí a zvýrazní polévky, zejména vývary. Složení: libeček lékařský

Majoránka - do polévek, gulášů, bramboráků a karbanátků. Složení: majoránka nať drhnutá

Medvědí česnek - do polévek, dušených jídel, na vaječné omelety a zapečené brambory. Složení: česnek medvědí

Muškátový květ mletý - do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Má jemnější chuť než muškátový ořech. Složení: mníšek muškátovníku vonného

Muškátový ořech celý - do pečiva, bramborové kaše, bílé polévky, ragú. Složení: celý plod muškátovníku vonného

Nové koření celé - do omáček, polévek, při marinování masa a ryb, k nakládání hub a zeleniny. Složení: plod pimentovníku

Oregáno - italská a řecká kuchyně, na pizzu, těstoviny, ryby a drůbež. Složení: oregáno nať drhnuté

Paprika lahůdková maďarská mletá - do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Složení: paprika lahůdková 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicí kvality papriky. Je v rozmezí 40 - 180 ASTA. Běžné papriky u nás prodávané dosahují 60 - 120 ASTA.)

Paprika pálivá maďarská mletá - do polévek, omáček, zeleninových pokrmů a dušených mas. Složení: paprika pálivá 140 ASTA - vysoká kvalita (Stupnice ASTA je stupnicí kvality papriky. Je v rozmezí 40 - 180 ASTA. Běžné papriky u nás prodávané dosahují 60 - 120 ASTA.)

Paprika uzená pálivá mletá - na ochucení grilovaných a dušených mas. Složení: paprika uzená pálivá

Paprika uzená sladká mletá - na ochucení grilovaných a dušených mas. Složení: paprika uzená sladká

Paprikové vločky - pro pikantní omáčky a pečená či dušená masa. Složení: paprika roční

Pažitka - do polévek, omáček, pomazánek, na zdobení takřka všech slaných pokrmů. Složení: pažitka pravá

Peperoncino nitky drcené - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies drcené - mírně pálivé

Pepř bílý celý - pepř bílý má jemnější chuť a vůni než pepř černý. Vhodný pro bílá masa, polévky, bílé omáčky. Složení: celé zralé plody pepřovníku

Pepř cayennský mletý - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies mleté - středně pálivé

Pepř černý celý - hodí se takřka na všechny pokrmy studené i teplé kuchyně. Složení: nedozrálé bobule pepřovníku

Pepř dlouhý celý - chuť je ostrosladká, vynikne v asijských pokrmech a sýrových omáčkách, též k nakládání zeleniny. V historii byl používanější než pepř černý. Složení: plody pepřovníku dlouhého (Piper longum)

Pepř kubeba celý - chuť je výrazně kořenná, mírně štiplavá. Použití do zeleninových a masitých jídel, zejména indonéské kuchyně. Složení: plody pepřovníku kubeba (Piper cubeba)

Pepř růžový celý - vhodný všude tam, kde se používá pepř. Je značně aromatický, ale málo peprný. Složení: plody pepřovce peruánského

Pepř sečuánský celý - sečuánský pepř má použití zejména v asijské kuchyni. Má pepřovou chuť bez výraznější pálivosti. Složení: plody žlutodřevu peprného

Pepř zelený celý - velmi jemná chuť a vůně. Vhodný na ryby, zeleninové saláty, do omáček a na všechna masa. Složení: nezralé plody pepřovníku

Petržel list - do polévek, bramborových a sýrových jídel. Složení: petržel zahradní

Římský kmín celý - do mexické, indické a arabské kuchyně. Před použitím je vhodné kmín opražit. Chuť římského kmínu je výrazná, pronikavá, velmi kořenitá. Složení: nažky římského kmínu (šabrej kmínovitá)

Rozmarýn - na pečenou drůbež, ryby, do rajské omáčky a polévky, na vepřovou pečeni. Složení: list rozmarýnu

Šafrán celý - šafrán je nejdražším kořením na světě. Už malé množství výrazně ovoní a ochutí polévky, omáčky, rýži i jídla z ryb a drůbeže. Zkuste přidat pár blizen šafránu do rizota či drůbeží polévky, kulinářský zážitek zaručen! Složení: šafrán setý - sušené celé blizny

Saturejka - do luštěninových jídel, drůbežích jídel a dušené kapusty. Složení: saturejka nať drhnutá

Skořice ceylonská celá - do svařeného vína, kompotů, masitých pokrmů v asijské kuchyni. Skořice ceylonská má mnohem jemnější chuť než běžně používaná skořice čínská. Složení: celá kůra skořicovníku ceylonského

Skořice ceylonská mletá - na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso.
Složení: kůra skořicovníku ceylonského

Skořice mletá - na veškerá sladká jídla, v asijské kuchyni i na maso. Složení: kůra skořicovníku čínského

Tabasco červené celé - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies celé - velmi pálivé

Tabasco žluté celé - typické použití - do asijské a jihoamerické kuchyně. Složení: chillies celé - velmi pálivé

Tymián - k přípravě ryb, pečených a dušených mas. Složení: tymián nať drhnutý

Vanilka plod - lusky vanilky si i přes svou vysokou cenu udržují své místo na trhu. Porovnáte-li vůni a chuť vanilky s umělou náhradou (vanilkovým cukrem), pravděpodobně přestanete vanilkový cukr používat. Výhodou pravé vanilky je několikanásobné použití - tobolku necháte několik dnů v cukru, pak ji omyjete a můžete použít znovu. Opakované použití je možné třeba i po aromatizaci mléka či studených omáček.

Zázvor celý loupaný - na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky; před použitím je možné zázvor namočit asi na 2 hodiny ve vodě a pak nasekat na kousky. Složení: zázvor loupaný celý - oddenky

Zázvor mletý - na pečenou drůbež, do asijské kuchyně, luštěninové a rybí polévky. Složení: kořen zázvoru