Indické kari 30g KOŘ

 
 
  • 1 z 15

SMĚSI KOŘENÍ

Indické kari 30g   Garam masala 30g

Thajské kari 30g   Na špagety 30g

Provensálské koření 15g   Bylinkové máslo 30g

Bylinky do polévky 100g   Grilovací byliny 100g

Perníkové koření 20g   Čínské koření 30g

Maďarské koření 40g   Čubrica 30g   Na ryby 30g

Horalka 80g

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem Není skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem
Varianta
27 Kč 29 Kč 36 Kč 36 Kč 30 Kč 24 Kč 32 Kč 57 Kč 63 Kč 32 Kč 32 Kč 36 Kč 38 Kč 33 Kč 36 Kč 31 Kč od 24 Kč    
Kategorie Koření
 

_SMĚSI KOŘENÍ_

Tato série se vyznačuje mimořádnou kvalitou jednotlivých koření a velmi příznivou cenou v poměru k hmotnosti. Všechno koření je bez glutamanu sodného.

 

Adžika - kavkazské, aromatické, ne příliš ostré koření, vhodné na dušená a pečená masa, grilování kuřat a do masových směsí. Složení: paprika, koriandr, kopr, jedlá sůl (max. 13%), česnek, bazalka, pískavice, máta, bobkový list, majoránka, celer, petržel, saturejka, chilli. Výrobek obsahuje celer.

Argentina steak - na steaky a pečená masa. Mírně pikantní. Složení: pepř, paprika, kari (kurkuma, cibule, česnek, hořčice, chilli, koriandr, kmín, zázvor, pískavice semeno, pepř, fenykl), cibule, česnek, rajčatový prášek, kurkuma, cukr, petržel, muškátový oříšek, pažitka, majoránka, tymián, bazalka, jedlá sůl (max. 8%). Výrobek obsahuje hořčičné semeno.

Bruschetta - opečený chléb potřete olivovým olejem a posypte Bruschettou. Složení: rajčatové vločky, paprika, česnek, bazalka, oregáno, mořská sůl (5%)

Bylinková sůl s pepřem - pikantní byliny s pepřem na maso a zeleninu. Složení: jedlá sůl (max. 30%), pepř 27% (černý, bílý, zelený), česnek, bylinky 13% (oregáno, bazalka, majoránka, pažitka, tymián, rozmarýn, petržel), cibule, chilli, pepř růžový, anýz, slunečnicový olej

Bylinkové máslo - směs smícháme s máslem a podáváme s minutkami. K dochucení majonézy, polévek, omáček a salátů. Složení: jedlá sůl (max. 26%), oregáno, petržel, majoránka, pažitka, česnek, paprika, cukr

Bylinky do polévky - do polévek, do salátů a omáček, též pod svíčkovou. Složení: karotka, pastiňák, pórek, celer list, pažitka, libeček list, kmín
Výrobek obsahuje celer.

Bylinky s cibulkou - ochutí a zvýrazní chuť polévek a bílých omáček. Složení: cibule 51%, karotka, petržel list, libeček list, kerblík list

Chakalaka - velmi originální středně ostré jihoafrické koření na dušenou zeleninu, pikantní omáčky a různou úpravu mas. Složení: rajčatové vločky, kari (koriandr, kurkuma, pískavice semeno, chilli, kmín, zázvor, česnek, rýžová mouka, jedlá sůl), chilli, polévkové koření (karotka, pastiňák, petržel, pórek, list celeru), rajčata, karotka, česnek, cibule, jedlá mořská sůl (max. 4,3%), paprika
Výrobek obsahuje celer.

Chlebové koření - směs koření do chlebového těsta. Příprava: 1 až 2 lžičky na 1kg mouky (dle chuti). Složení: kmín plod, fenykl plod, koriandr plod

Čínské koření - jemně pálivá směs na kuřecí maso, pokrmy asijské kuchyně. Složení: paprika, koriandr, třtinový cukr, jedlá sůl (max. 10%), kurkuma, česnek, cibule, fenykl, skořice, citrónová kůra, pískavice, zázvor, pepř, badyán, hřebíček

Citrónový pepř - dodává příjemně peprně-kyselou chuť mořským rybám, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Složení: oplodí citrónu (42%), pepř (37%), přírodní citrónové aroma, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, kurkuma

Čubrica - bulharské koření vhodné do mletých mas, zapékané zeleniny a masa, do slaných pomazánek. Složení: pískavice, saturejka, jedlá sůl (max. 31%)

Garam Masala - do indických jídel, vhodný i na mořské ryby. Složení: koriandr, pepř, římský kmín, skořice, citrónová kůra, hřebíček, kardamom, muškátový květ

Grilovací byliny - vhodné pro všechny druhy grilovaných mas, drůbeže a ryb.
Složení: paprika, pepř, cibule, petržel list, kmín, koriandr, oregano, hořčičné semeno. Výrobek obsahuje hořčičné semeno.

Grilovaná zelenina - mírně pálivá, nasládlá směs na zeleninu. Složení: jedlá sůl (max. 19%), paprika, česnek, cibule, třtinový cukr, šípek, pažitka, petržel, medvědí česnek, chilli, bazalka, oregáno, rozmarýn, šalvěj, zázvor

Gyros - řecká jemně pálivá směs na různé druhy masa připravované na roštu i pánvi. Složení: paprika, jedlá sůl (max. 20%), česnek, cibule, koriandr, rajčatový prášek, kurkuma, třtinový cukr, pepř, petržel, oregáno, bazalka, rozmarýn, tymián, muškátový ořech

Harissa - tuniská ostrá směs na pečená masa a dušenou zeleninu. Složení: chilli, česnek, paprika, jedlá sůl (max. 9 %), rajčatový prášek, koriandr, římský kmín

Horalka - skvělá do polévek, pomazánek, k pečení atp.. Složení: sušená kořenová zelenina (mrkev 40%, pastiňák 40%, pórek 10%, celer nať 10%)

Hřibové koření - k dochucení polévek, omáček a dušených jídel. Složení: hřiby (22%), jedlá sůl (max. 20%), cibule, koriandr, karotka, kmín, petržel, pepř, pastinák, česnek, citrónová kůra

Indické kari - aromatické, mírně pikantní kari, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže a ryb. Složení: koriandr, kurkuma, pískavice semeno, chilli, kmín, zázvor, česnek, rýžová mouka, jedlá sůl (max. 4,4%)

Karí Madras - středně ostrý typ kari pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Složení: koriandr, kurkuma, fenykl, pepř, zázvor, kmín, chilli, muškátový květ, paprika, hřebíček

Maďarské koření - na steaky, pečená masa a pikantní omáčky. Složení: paprikové vločky, rajčatové vločky, černý pepř drcený, cibule restovaná

Na nakládání okurek, zeleniny a hub - Příprava: Základ nálevu tvoří 4 litry vody, 1 litr 8% octa, 300 - 350g cukru (dle chuti), 150g soli. Svaříme, do horkého nálevu přidáme obsah obou sáčků a necháme 5 minut vařit. Naplněné sklenice zaléváme horkým nálevem. Pro větší pikantnost můžeme přidat do každé sklenice již povařené koření. Nakládané okurky dochutíme např. cibulí, česnekem, koprem, estragonem, mrkví, křenem případně feferonkou či beraními rohy. Nálev postačí na cca 3 - 5kg okurek. Složení: hořčice semeno, pepř černý celý, nové koření celé, koriandr plod celý, bobkový list. Výrobek obsahuje hořčičné semeno.

Na ryby - na sladkovodní i mořské ryby. Složení: jedlá sůl (max. 20%), cibule, česnek, třtinový cukr, koriandr, petržel, kopr, pažitka, paprika, citrónová kůra, kurkuma, bobkový list, citrónová tráva, oregáno, rozmarýn, zázvor, pepř

Na špagety - velmi oblíbená kombinace na těstoviny a pizzu. Složení: cibule, paprika, rajčatový prášek, petržel list, bazalka, česnek, oregano

Peperoncino - na těstoviny, omáčky. Složení: česnek, chilli, petržel

Perníkové koření - pro přípravu perníků a cukroví. Složení: skořice, koriandr, hřebíček, badyán, zázvor, muškátový ořech, nové koření

Piri-Piri - pikantní, mírně ostré koření na maso a omáčky. Složení: chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, mořská sůl (max. 5%)

Provensálské koření - do salátů, na drůbež, bylinné omáčky. Složení: tymián, bazalka, saturejka, oregáno, rozmarýn, anýz, majoránka, levandule

Směs pepřů - ideální do mlýnků na pepř. Osvěží vůní, chutí i barevností všechny pokrmy. Složení: černý, zelený a bílý pepř celý, růžový pepř celý

Thajské kari - ostřejší kari s paprikou, pro přípravu polévek, omáček, rýže, drůbeže, ryb. Složení: paprika, kurkuma, koriandr, hořčice semeno, chilli, pískavice semeno, jedlá sůl (max. 5%), česnek. Výrobek obsahuje hořčičné semeno.

Tzatziki - k dochucení salátů a mléčných výrobků. Složení: česnek, cibule, jedlá sůl (max. 19 %), pepř, kopr, kurkuma