Chaga Bio 60kps 500mg

 
 
  • 1 z 3

Chaga Bio 60kps 500mg

Chlorella 750tbl 150g

Moringa 45kps 28g

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Není skladem Skladem
Varianta
590 Kč 292 Kč 259 Kč od 259 Kč    
Kategorie Kapky, extrakty, vitamíny
 

Chaga – čaga sibiřská, rezavec šikmý, Inonotus obliquus – patří mezi "vitální houby". Je to legendární houba z čistých severských lesů Finska a je unikátním zdrojem betaglukanů, adaptogenů a antioxidantů.

Její užití sahá tisíce let zpátky do historie a tato unikátní houba si za svůj hostitelský strom vybírá především břízy a poskytuje mnohé cenné látky (betulin, melanin, inotodiol, adaptogeny, betaglukany, antioxidanty a desítky další).

Na rozdíl od jiných vitálních hub (hlíva, reishi, shitake, atd) se chaga nepěstuje uměle, ale sbírá se ručně ve svém přirozeném prostředí a hned ve Finsku se zpracovává do formy bio extraktu, který je naším organismem velmi dobře stravitelný. (Poznámka: vyhýbejte se konzumaci chagy, která je ve formě prášku, drtě nebo celých kousků - tyto levné varianty chagy jsou kvůli vysokému obsahu chitinu nestravitelné).

Věřte, nevěřte, ale nic neuděláte s tím, že Čaga je houba z říše snů, ale bruselský diktát, na přání farmaceutického lobby o tom bohužel zakázal podávat informace všem prodejcům. Chaga je jedna z vůbec nejlepších věcí rostoucích na této planetě a pokud máte chvilku a hledáte něco na restart imunity, zkuste si dohledat online zdroje informací o působení této úžasné vitální houby.

 

Chlorella - je druh jednobuněčné sladkovodní řasy, která má svůj původ na Taiwanu a v Japonsku. Je bohatá na aminokyseliny, beta-karoten, draslík, fosfor, hořčík, železo, zinek a komplex vitamínů ze skupiny B.

Existuje celá řada poddruhů chlorell, které se obvykle odvozují od země jejich původu. Mezi ty nejznámnější patří chlorella vulgaris, která obsahuje jednoznačně nejvíc aminokyselin. Díky svým z nutričním hodnotám se chlorella řadí mezi superpotraviny. Její bohatě zelená barva pochází z chlorofylu, zeleného barviva, kterého má ze všech rostlin na světě nejvíce. Pokud máte chvilku a hledáte něco o činnosti srdce a cév, pročištění, normální činnosti střevního traktu, energii a přirozenou obranyschopnost, zkuste si dohledat online zdroje informací o působení této úžasné vitální houby.

Upozornění: Vyhnout chlorelle by se měli lidé s onemocněním žilního systému, pacienti po transplantaci orgánů, všichni ti, kdo užívají léky na potlačení imunity nebo léky na ředění krve, lidé s autoimunitními onemocněními, pacienti s hyperfunkcí štítné žlázy či s chronickým zánětem trávicího traktu. Dále platí, že z důvodu nedostatku odborných studií (otázkou ovšem je proč tyto studie chybí!), nelze chlorellu doporučit ani těhotným a kojícím ženám a dětem do tří let. Občas se také objevuje alergie na sladkovodní řasy, která se projevuje dýchacími potížemi, podrážděním sliznic v ústech a krku nebo průjmy.

Pokud se chlorellu rozhodnete užívat, je vhodné znát pravidla pro užívání chlorelly:
1. Začněte malou dávkou, a tu podle vlastního uvážení navyšujte s tím, že maximální denní příjem chlorelly (ideálně rozložený do tří dávek) by neměl u dospělého člověka překročit 6g.
2. Při užívání řas je nutné dodržovat pravidelný pitný režim. Pro ten platí jednoduchá poučka: na každých 15 kg své tělesné hmotnosti vypijte 0,5 litru vody.
3. Není vhodné užívat déle než tři měsíce vkuse. Po tříměsíční proceduře je dobré minimálně na měsíc řasu vysadit.

Pozor na nadužívání chlorelly! Pokud vás bolí hlava, jste unavení, trápí vás nadýmání, zácpa, špatně trávíte nebo máte vyrážku, pravděpodobně užíváte příliš velké množství chlorelly. Dávku snižte, pijte více čisté vody a problémy brzy samy odezní.

 

Moringa - moringa oleofera je stále zelený strom, původní domovinou v Indii, v oblasti Himalájí. Několik druhů stromu moringa se vyskytuje také v Arábii a Africe. Nejznámější z nich je moringa olejodárná, která bývá pěstována i na plantážích. Může trochu připomínat baobab, to díky svému dužnatému kmenu, který slouží jako zásobárna vody v obdobích sucha. Pro místní obyvatelstvo představuje moringa součást základních potravin – dokáže z ní spotřebovat naprosto vše včetně kořenů. Také proto můžeme moringu nazývat jedlým stromem. Morninga roste i ve velmi nehostinných podmínkách, proto je tak hodnotná. Americký Národní institut zdraví ji v roce 2008 přidělil titul Rostlina roku. Tahle zelená rostlinka nám tedy evidentně nabízí ohromné množství výjimečných schopností a vlastností!

Moringa je v zemích svého původu považována za přírodní multivitamín. Listy moringy obsahují velmi vysoké množství antioxidantů, vitamínů, minerálů a aminokyselin. Listy jsou bohaté na mnoho minerálů jako např. draslík, fosfor, vápník, mangan, hořčík, zinek a železo, vitamínů jako je betakaroten, riboflavin, biotin, kyselina listová a askorbová, omega 3 a 6 nenasycených kyselin a bílkovin. Ajurvéda využívá moringu po tisíce let jako oblíbenou součást bylinných směsí na léčení desítek zdravotních obtíží. Mangan přispívající ke zdraví našich kostí a pojivových tkání, chrom se podílí na správné hladině cukru v krvi a dále obsahuje bór, 18 esenciálních aminokyselin důležitých pro stavbu bílkovin, 46 antioxidantů a další pro tělo důležité vitamíny. Podávat další informace máme od bruselských ouředníků opět zakázáno, takže si to opět najděte samííí :)