Kakaový prášek natural 10/12 200g

Neohodnoceno
 
 
  • 1 z 6

Kakaová hmota 100% 100g

Kakaové boby nepražené neloupané 100g

Kakaové boby pražené neloupané 100g

Kakaový nápoj v prášku dóza 500g

Kakaový prášek natural 10/12 200g

Kakaové máslo 100g

Kakaový prášek 10/12 500g

Drcené kakaové boby VOLNĚ (Kč/kg)

Dostupnost Zvolte variantu Skladem Není skladem Není skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Není skladem
Varianta
93 Kč 91 Kč 167 Kč 101 Kč 102 Kč 244 Kč 713 Kč 91 Kč od 91 Kč    
Kategorie Kakao
 

Kakaová hmota - Kakaová hmota vyrobená z výjimečných ekvádorských kakaových bobů. 100% kakaová hmota vzniká mletím nepražených kakaových bobů ve speciálních mlýnech, obsahuje cca 50-55% kakaového másla. Pro výrobu kvalitní čokolády je kakaová hmota základní surovinou. Dá se použít k přímé konzumaci, bývá označována jako tzv. "100% čokoláda". Jinak je vhodná k pečení a vaření nejen sladkých pokrmů. Po rozpuštění na jazyku cítíte kousky kakaových bobů, struktura je hrubší, chuť velmi hořká, kyselá a jsou v ni cítit rozmanité podtóny. POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42°C.

Kakaové boby nepražené neloupané - Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu. Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé konzumaci, např. jako oříšky - oloupané i neoloupané (se slupkou). Rozdrcené boby lze použít také v kuchyni na přípravu pokrmů. Ekvádorské kakaové boby patří k nejkvalitnějším a nejznámějším na světě. Mají mnoho blahodárných účinků a jsou typické pro svoje výjimečné aroma a chuť. Kakaové boby se suší přírodně v Ekvádoru na slunci (vysoká teplota - tropy). Uměle sušeny nejsou. Nabízíme kakaové boby odrůdy Arriba Nacional z oblastí: Esmeraldas, Manabi, Los Rios, Azuay, Bolívar, Guayas, Santa Elena, Loja, Sucumbios, Napo, Fco. Orellena. Naše dodavatele si pečlivě vybíráme, osobně dohlížíme na sklizeň, následný nákup surovin, nakládku zboží v Ekvádoru a vykládku v ČR. Původ zboží: Ekvádor

Kakaový nápoj v prášku - Dodá potřebnou energii a dobrou náladu! Je slazeno panelou, která obsahuje spoustu minerálních látek a je vhodná při stavech vyčerpání. Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Při smíchání s mlékem dostanete lahodný nápoj. Lze použít i na posypání různých kaší, dezertů a podobně. Vyrobeno v ČR. Neobsahuje lecitin ani konzervanty. Hmotnost: dóza 500 g, Složení: Směs kakaa se sníženým obsahem tuku s panelou - kakaový prášek se sníženým obsahem tuku (obsah kakaového másla minimálně 10%), třtinová šťáva Panela. Kakao nejméně 35%. Doporučený způsob přípravy: 250 ml mléka ohřejeme na teplotu cca 40°C a vyšší, přidáme dle chuti 2-3 kávové lžičky kakaa a pečlivě rozmícháme.

Kakaový prášek natural - Kakaový prášek z nepražených ekvádorských kakaoých bobů v RAW kvalitě se sníženým obsahem tuku. Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z NEPRAŽENÝCH ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje minimálně 10% kakaového másla. Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje. Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek). Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45% a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek. POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42°C.

Kakaové máslo - Lisováním rozdrcených nepražených kakaových bobů, resp. kakaové hmoty, vzniká kakaové máslo. Kakaové máslo se používá na zjemnění chuti čokolády při její výrobě. Výhodou kakaového másla je jeho odolnost vůči vysokým teplotám (cca 200°C). Má velice jemnou čokoládovou vůni. Kakaové máslo lze použít na pečení, vaření a smažení (sladkých a slaných pokrmů). Kakaové máslo se používá i v kosmetice na velmi suchou pleť a různá kožní onemocnění. POZN.: Při výrobě kakaových produktů (hmota, máslo, prášek) nedochází při jejich zpracování k teplotě vyšší než 42°C.

Drcené kakaové boby (nibsy) - drcené nepražené kakaové boby zbavené slupek. Můžete je pojídat stejně jako oříšky, přidat je do moučníků právě místo oříšků a nebo jimi posypat zeleninový, masový nebo sladký pokrm. Nibsy jsou příjemně hořké, v kombinaci s kvalitním červeným vínem Vás jejich chuť jistě překvapí. Podle indiánských legend jsou kakaové boby zdrojem energie, vitality a také byly ceněny pro své prý afrodiziakální účinky. Někteří náčelníci dokonce věřili, že jim zajistí nesmrtelnost. Složení: kakaové boby drcené. (Objednávky od 0,1kg)